Stollerapport: Miljöpartiet

Miljöpartiet logo

Det börjar dra ihop sig till val. Dags att sammanfatta lite vad vi upplevt från de olika partierna. Feministiskt Initiativ känns riktigt heta när det gäller att generera ett gott skratt. Men fortfarande finns inga som så konsekvent levererar som Miljöpartiet. Låt oss ta en titt:

1. Riksdagsledamot Jan Lindholm (Mp) låter riksdagens utredningstjänst (betalas av dig och mig) utreda en av världens mest knasiga konspirationsteorier: Chemtrails. När han inte är nöjd med svaret (att det är nonsens) ville han att de skulle utreda om inte åtminstone hemliga transportplan flög över Sverige. Detta är för övrigt samma Jan Lindholm som 2006 ville att staten skulle sponsra antroposofisk medicin.

2. Miljöpartiets gruppledare i Vingåker, Pernilla Hagberg, är inne på samma spår och anser att de kondensstrimmor som bildas efter flygplan i själva verket är virus och tungmetaller utspridda i syfte att ”kontrollera vädret och styra solstrålarna och andra naturfenomen.”

3. Enligt språkröret Åsa Romson skall bloggare inte längre kunna vara anonyma. Man måste kunna straffa människor som säger ngt olämpligt (tex kritik mot Miljöpartiet får man förmoda).

4. En gammal klassiker är Inger Hallqvist Lindvall (Mp) som ville införa mobilfria zoner i Stockholms tunnelbana för att underlätta för elallergiker. Dessa mår tydligen enligt Inger mycket dåligt av mobiler men har inga problem med de 650-750 volt likström som vagnarna matas med…

5. Mikael Trolin, Kandidat till kommunfullmäktige i Haninge (Mp) anser att ”husneger” är ett akademiskt uttryck med hänvisning till filmen Django Unchained. Samtidigt skriver Martin Öberg (Mp) om hur genomrasistiskt Sverige är med flitigt användande av ordet ”neger”. Slutsats: Är man Miljöpartist får man säga ”neger” hur mycket man vill, man är en fin människa ändå.

6. 200 miljoner vill Miljöpartiet skall satsas på att allt jordbruk som gränsar till Östersjön söder om Åland skall bli ”ekologiskt”.

7. Åsa Romson berättar i sitt tal i Almedalen att ”Män släpper ut mer koldioxid än kvinnor. Män äter mer kött, åker mer bil, flyger mer och är mindre intresserade av att förändra sitt beteende för att skona klimatet.” Tydligen är det även okej att generalisera och dra alla över en kam om man är Miljöpartist, man är en fin människa ändå. Men skall vi generalisera kan vi ju undra om det är kvinnor eller män som utvecklar och bygger solceller, vindkraftverk och annat som vi behöver för att rädda miljön.

8. I en motion vill Helena Leander (MP) att en straffskatt skall införas på papper samt avsätta pengar för markköp, intrångsersättningar och naturvårdsavtal så att bl.a. den vitryggiga hackspetten kan räddas. 99.9% av alla arter som någonsin levt på planeten är utdöda. Det är så naturen fungerar: Nya arter tillkommer, de som inte är anpassade till sin miljö dör ut. Helena skriver vidare att ”Flera brandberoende arter kan försvinna snart, om inte större områden lämpade för naturvårdsbränning sätts av i lämpliga trakter.” Staten skall alltså köpa mark för att sedan elda upp den…

9. Miljöpartiets andranamn i Herrljunga Jerker Nordlund tycker att Israel är en ”sinnessjukdom” och förespråkar ”globalt krig”.

10. Miljöpartiets gruppledare i riksdagen Mehmet Kaplan tycker att det är helt okej att åka till Syrien och halshugga biståndsarbetare, helt jämförbart med de svenska frivilliga i finska vinterkriget.

Fortsättning följer…problemet är inte att Miljöpartiet har enstaka stollar. Problemet är att partiet vill göra extremt dyra och omvälvande förändringar av ett fungerande samhälle baserat på svepande generaliseringar, förenklingar och ren idioti. Förutom enskilda stollar kan man få en mer generell bild från partiets kongressprotokoll från 2014:

§24: Den vars avvisning inte kunnat verkställas inom två år bör få permanent uppehållstillstånd. Beslut: Bifall

Håller man sig bara undan tillräckligt länge får man alltså stanna. Vill man spara tid kan man påstå sig vara HBTQ-person…

§44 Miljö

…Tåget ska vara billigare än flyget och gå snabbare än att ta bilen.

…Under mandatperioden ska användningen av fossila bränslen kraftigt minska, flera gamla kärnkraftsreaktorer stängas, energianvändningen effektiviseras och förnybara energikällor byggas ut..

Vi måste alltså se till att bygga ett tågsystem som gör det snabbare att åka tåg mellan alla punkter i Sverige än att ta bil. Västervik till Växjö måste alltså få antingen en direkt linje eller så behövs supersnabbtåg mellan många fler städer samt spårvagn i varenda by. Men som tur är skall det ändå vara billigt att åka…samtidigt skall man stänga kärnreaktorerna som ger ström till tåget men det får inte heller gå på diesel för användningen av fossila bränslen skall kraftigt minska.

Ska man kunna leva där bilen behövs även efter oljesamhället, måste vi satsa på förnybara bränslen och el som drivmedel. Dessa ska vara billigare än bensin.

Är det fler än jag som får intrycket att miljöpartister inte riktigt fattar det här med ekonomi? Att det kostar resurser att framställa saker. Det verkar som om kostnaden för olika produkter kan ändras genom önsketänkande. Att biodrivmedel, tåg etc är dyra kan ändras genom besvärjelse. Det fortsätter i samma anda när man deklarerar att Vi vill … göra det billigare att reparera saker. 

…och underlätta för lokala leverantörer att delta i upphandling.

Upphandlingar skall alltså inte längre baseras på den som levererar bäst produkt till lägst pris, utan istället skall den som råkar vara närmast få vinna. Ett utmärkt sätt för lokala miljöpartister att gynna sina lokala kompisar på skattebetalarens bekostnad.

 §46 Nya jobb

Investeringar i förnybar energi, i nya klimatsmarta stadsdelar, i att rusta våra samhällen för klimatförändringar och i snabbare tåg skapar förutsättningar för 30 000 fler jobb än med Alliansens politik (2). Det ger nya jobb för bland annat ingenjörer, byggnadsarbetare och samhällsplanerare (3).

Att människor arbetar är grunden för att vi skall kunna betala gemensamma projekt. Det gäller dock inte om man köper jobben genom att låta staten betala. Men det är inte enda problemet, jobben som Mp vill skapa skall alltså primärt gå till bl.a ingenjörer som redan har jättelåg arbetslöshet.

I AEAs rapport om arbetsmarknaden konstateras att 4 396 000 personer är sysselsatta. Mp vill genom sina svindyra projekt alltså skapa 0,7% fler jobb som primärt skall gå till de  yrken som redan har låg arbetslöshet. Då har vi inte ens börjat diskutera hur pålitlig siffran 30 000 är…

När det väl dyker upp ”gröna” projekt som finansieras med privat kapital ja då säger Mp nej. Företaget Plantagon vill bygga ett enormt växthus i Linköping för egna pengar. Det säger Mp (som enda parti) nej till då deras egna beräkningar visat att det ”blir väldigt dyra tomater”. Men vindkraft vill de väl i alla fall ha? Nja, Mp säger NEJ till vindkraft bl.a. i Uddevalla, Laxå, Marks kommun, Lekeberg, Filipstad, Lund, Borås…ja här orkade jag inte fortsätta.

Partistyrelsens förslag: 4. anställa fler i skolan, vården och omsorgen (1). En bra skola och förskola, en trygg äldreomsorg och en sjukvård med hög kvalitet är nödvändiga förutsättningar för trygga medborgare och växande företag (2). I stället för nya skattesänkningar gör vi statliga investeringar i mer personal i skolan och fler medarbetare i vården och äldreomsorgen (3). Det ger nya jobb för bland annat pedagoger, undersköterskor och barnmorskor (4).

Ännu mer statliga pengar skall spenderas på att skapa jobb för lärare. Samtidigt kan man läsa i SvD: Akut lärarbrist – snart verklighet

Partistyrelsens förslag: Införa möjlighet till friår. En person som har ett jobb ska ha möjlighet till ersättning motsvarande del av a-kassa för studier, tid med sin familj eller andhämtning mitt i livet, förutsatt att en person som är arbetslös får anställning. Det skapar flexibilitet på arbetstagarens villkor och öppnar vägar in på arbetsmarknaden.

Staten skall alltså även sponsra att människor tar ett års semester…

§47 Jämställdhet

Obligatoriska utbildningar för domare om sexualbrott och mäns våld mot kvinnor ska genomföras.

Separationen mellan lagstiftande och dömande makt är en grundpelare i alla demokratiska system. Det förhindrar att politiker missbrukar domstolar till att bestraffa sina meningsmotståndare. Det duger dock inte åt Mp som tydligen skall indoktrinera domare så att de äntligen fattar att utöver lagen skall de ta hänsyn till att män är ena elaka jävlar.

En lag mot den sexistiska reklam som befäster könsnormer och bidrar till psykisk ohälsa ska införas.

Yttrandefrihet är inte heller populärt hos Mp utan de skall tydligen få makt att bestämma vad som är sexistisk reklam som befäster könsnormer. Man kan väl förmoda att tanken är att dra syndarna inför domstol där den nyss hjärntvättade domaren skall döma den fula gubben till hårt straff.

Pojkars skolresultat ska höjas genom lärarutbildningar och ett nationellt centrum för normkritisk pedagogik

Pojkarna glöms inte bort helt, de skall få ett centrum för normkritisk pedagogik…

Miljöpartisterna ville även ha andra saker som inte bifölls av kongressen:

  • 15-åringar skall få rösta (§25)
  • Ett tredje juridiskt kön för att ”transpersoner skall slippa behöva pressas in i en tvåkönsmodell” (§37)
  • Införa handelsgödselskatt (§44)
  • ”Platser där barn vistas dagligen, till exempel förskolor, ska vara giftfria och fria från påverkan från trådlösa nätverk.” (§44)
  • En feministisk politik för jämställdhet nöjer sig inte förrän…ingen hindras av förlegade könsnormer eller skönhetsideal. (§47)

Vilken tur då att vi har massmedia som granskar de olika partierna. Tex. Expressen härAllt Gustav Fridolin nu gör handlar om att efter valet 2014 kunna titulera sig utbildningsminister. Han är genomtänkt och förberedd, och verkar uppriktigt besjälad av att vända utvecklingen i skolan. Än kan han inte styra Utbildningsdepartementet, men han gör sitt bästa för att kommunicera med tjänstemännen genom debattartiklar och utspel.

Han är genomtänkt…

Lämna en kommentar